У найближчі 10 років Apple відмовиться від iPhone на користь окулярів віртуальної реальності

10 Лютого 16У найближчі 10 років Apple відмовиться від iPhone на користь окулярів віртуальної реальності

У найближчі 10 років Apple відмовиться від iPhone на користь окулярів віртуальної реальності

Аналітик Piper Jaffray Джин Манстер повідомляє, що незабаром Apple відмовиться від першочергової розробки мобільних гаджетів, приділяючи більше уваги доповненій реальності. Перехід до таких розробок відбудеться вже незабаром – у 2018 році.

Інтерес Apple до технологій віртуальної реальності є незаперечним. Дуг Боуман, видатний фахівець з VR, вже співпрацює з компанією. Над системою доповненої реальності зараз працює 141 людина.

Раніше бренд подавав патентні заявки на шоломи віртуальної реальності. Компанія також придбала перспективні стартапи VR- і AR-технологій (йдеться про Emotient, Metaio та Faceshift).

В Apple зосереджені на дослідженнях технології накладання голографічних зображень на реальні об'єкти. Про це свідчить придбання стартапа PrimeSense.

Користувачів не цікавитиме «неефективна реальність». Таким є майбутнє, яке створює «покоління Z». Вже зараз смартфони є сходинкою до створення змішаної реальності, яка дає змогу отримувати дедалі більше інформації.

Смартфони – це засіб пошуку додаткової інформації про оточуючий світ на ходу. Вони допоможуть перейти до гаджетів доповненої/віртуальної реальності.

Нещодавно в офіційному онлайн-магазині Apple з'явився перший VR-гаджет компанії, сумісний з iPhone, – окуляри віртуальної реальності View-Master Virtual Reality Starter Pack. Коштують вони лише 30 доларів. Однак чекати на заміну iPhone повноцінним переносним гаджетом змішаної реальності доведеться щонайменше 15 років.

 

За матеріалами: iphones.ru

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top