Розробки Tesla та Solar City допоможуть повністю перейти на сонячну енергію

02 Листопада 16Розробки Tesla та Solar City допоможуть повністю перейти на сонячну енергію

Розробки Tesla та Solar City допоможуть повністю перейти на сонячну енергію

Днями Ілон Маск презентував ще одну новинку - продукт спільного проекту автомобілебудівної компанії Tesla Motors і стартапу Solar City - сонячні панелі, якими накривають дах будинку замість черепиці. Презентація нової розробки відбулася в Лос-Анджелесі. Для демонстрації інноваційного покрівельного матеріалу на сцені під відкритим небом збудували цілий будинок, дах якого обладнали новими панелями Solar Roof.

Що цікаво, до моменту, доки Маск не вийшов на сцену та не оголосив про нову розробку, на дах будинку ніхто не звернув увагу. Панелі Solar Roof виглядають так само, як і звичайна черепиця. Щоправда на відміну від традиційних покрівельних матеріалів, сонячний дах здатен забезпечити власників будинку необхідним для комфортного проживання об'ємом електроенергії.

Solar Roof складається з трьох шарів: загартованого скла, безпосередньо сонячної панелі та екранізованої плівки. Модулями викладають цілий дах або ж окремі фрагменти. У будь-якому випадку дах виглядатиме цілісним. До вибору власників будинків будь-який тип склочерепиці - текстурована, матова, шиферна чи тосканська.

Важливо, що сонячний дах виконуватиме захисні та теплоізоляційні функції традиційного аналога. Завдяки кварцу, модулі стійкі до граду, витримують значні удари, не пропускають вологу, зносостійкі. Solar Roof служитиме вдвічі-втричі довше за звичайні покрівельні матеріали.

Крім сонячних панелей, компанія Tesla презентувала новий енергетичний накопичувач Powerwall 2. Домашній акумулятор потужністю 14 кВт⋅ч разом з інвертором коштуватиме $ 5500.. Але цікаво, використовуючи систему резервного живлення разом з новими сонячними панелями, можливо повністю перейти на сонячну енергію.

Вартість Solar Roof ще невідома, хоча Ілон Маск натякнув, що ціна не дуже відрізнятиметься від традиційних видів покриття. У будь-якому разі нові панелі з'являться у продажу не раніше середини 2017 року. Еноргонакопичувач стане доступним вже наступного місяця.

Презентація нових розробок - Solar Roof і Powerwall 2 - проходила під брендом Tesla, оскільки незабаром компанія планує поглинути стартап Solar City, сплативши акціонерам $2,6 мільярдів.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top