Програми на основі нейромереж дають змогу якісно підробляти фото та відео

23 Грудня 16Програми на основі нейромереж дають змогу якісно підробляти фото та відео

Програми на основі нейромереж дають змогу якісно підробляти фото та відео

Сучасні технології штучного інтелекту стирають межу між реальністю та вигадкою. Позаяк завдяки програмам на основі нейронних мереж можливо достеменно змінити цифровий контент - надати іншого виразу обличчю, додати чи прибрати деякі елементи під час трансляції в режимі онлайн ін. Що досконаліші технології, тим складніше виявити фейк.

Технологій ШІ, що якісно змінюють візуальний і аудіоконтент

1. Технологія перенесення стилю одного зображення на інше

Яскравий приклад - російський додаток Prisma зі звичайної фотографії робить портрет, написаний в стилі якогось відомого художника. У Facebook також є подібний аналог.

2. Технологія маніпулювання зображеннями

Приклад - бот Smile Vector автоматично додає людям на знімках посмішку. У багатьох випадках виходить досить правдоподібно.

3. Перенесення міміки з однієї особи на іншу

Це просто зробити в програмі Face2Face.

4. Технологія «фотошопу» для мови

Приклад - програма Project VoCo від Adobe - сучасний редактор для мови, накладає на відео той аудіозапис, який захоче користувач.

Це лише деякі приклади програм, задіяні нейромережами для непомітної зміни цифрового контенту. Насправді їх значно більше, та постійно розробляються нові.

Наразі цифрову обробку видно - зображення трохи розмито, є невеликі невідповідності та т.ін. Однак з часом, вдосконалюючи технології, визначити оригінал здатен буде тільки експерт. Отже, розвиток ШІ призведе до збільшення фейків і недовіри до навіть правдивої інформації.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top