Найкращі винаходи минулого року, які перевернули світ

06 Січня 16Найкращі винаходи минулого року, які перевернули світ

Найкращі винаходи минулого року, які перевернули світ

2015 рік подарував світу велику кількість відкриттів. Вони охопили усі сфери людського життя. Деякі з них стали справжнім проривом. Так чи інакше, минулий рік вразив багатьма дивовижними рішеннями, котрі покращили наше життя. Ось десять найцікавіших інновацій, за які можна віддячити 2015-му.

1. Безпечна вантажівка

Корейці в минулому році попрацювали дійсно на славу. Окрім великої кількості розробок в галузі цифрових мобільних технологій, інженери також подбали про безпеку на дорогах. Реалізовується їхня ідея завдяки розміщенню на задній частині тягача великого екрана: він у режимі реального часу відображає, що відбувається перед вантажівкою. Це зроблено для того, щоб водій, який їде позаду, не здійснював необдуманих обгонів, що провокують аварію.

Безопасный грузовик Иннотек

2. Презерватив, що ідентифікує інфекцію

Працівники Академії Ісаака Ньютона в Великобританії винайшли презерватив, котрий володіє можливістю виявляти більшість венеричних інфекцій у сексуального партнера. Тест дає результат практично моментально: залежно від ймовірного захворювання виріб змінює колір. Зелений – ознака хламідіозу, синій – сифілісу, жовтий – герпесу, а якщо презерватив стане фіолетовим – слід остерігатися папіломи.

Презерватив, идентифицирующий инфекцию Иннотек

3. Новий підхід до лікування хвороби Альцгеймера

За останній рік медикам вдалося просунутись вперед у лікуванні більшості хвороб. Один із найяскравіших прикладів досягнень австралійських вчених – прорив у лікуванні хвороби Альцгеймера.

Їхній метод передбачає відмову від прийняття медикаментів. Замість цього вчені запропонували вводити маленькі бульбашки газу у кров хворого, котрі під впливом ультразвуку поглинають амілоїдні бляшки. Це стимулює відновлення пам’яті, а також покращує роботу мозку.

Новый подход к лечению болезни Альцгеймера Иннотек

4. Плавучі плантації

Усі розуміють, що запорука міцного здоров’я – правильне харчування. Беручи до уваги той факт, що чисельність населення Землі постійно збільшується, вчені почали перейматися питанням щодо забезпечення людства необхідною кількістю рослинних продуктів. З часом не вистачатиме площ родючого ґрунту. Тому вчені працюють над проектом автономної ферми, котра виконуватиме свої функції посеред будь-якої водойми.

Плавучие огороды Иннотек

5. Сміттєпровід для океану

Піклування про екологію – пріоритет 2015 року. Для того щоб подбати про океани, котрі вкрай забруднені виробничими відходами, Боян Селт разом з колегами створив комплекс для очищення водних просторів.

Цей винахід вже пройшов усі випробування та запущений у виробництво. Перший комплекс, котрий очищатиме океани від сміття, почне працювати поблизу острова Цусіма.

Мусоропровод для океана Иннотек

6. Навушники без динаміків

Також науковці здійснили революцію в побутових речах. Так, вченими було розроблено гарнітуру, котра транслює звук завдяки кістковій провідності. Таким чином, вона працює без класичних динаміків. Звук передається безпосередньо у внутрішнє вухо власника.

Наушники без динамиков Иннотек

7. Гнучкий дисплей

Корейські винахідники презентували світу нову технологію рідкокристалічних екранів. Тепер цифрові прилади можуть оснащуватися дисплеєм, котрий без проблем згинається у будь-яку сторону.

Гибкий дисплей Иннотек

8. Валіза-трансформер

Минулий рік потішив також і мандрівників. Інженери створили унікальну валізу, котра з легкістю складається у невелику книгу, що дозволяє суттєво заощадити місце у шафі. Окрім значної ємності, вона також володіє такою унікальною функцією, як зарядка для лептопа, що оснащений невеликою підставкою.

Чемодан-трансформер Иннотек

9. Гіперзвуковий літак

Ще однією приємною новиною для мандрівників стане створення нової моделі пасажирського літака, крейсерська швидкість якого перевищить швидкість звуку. Розробник моделі – компанія Airbus – обіцяє, що новинка летітиме від Нью-Йорка до Лондона лише 60 хвилин.

Гиперзвуковой самолет Иннотек

10. Реактивний рюкзак

Цей продукт вже встиг здобути симпатії молодих екстремалів. Завдяки реактивному рюкзаку у людини з’явиться можливість літати над землею, наче птах. Спеціальні крила та реактивні двигуни забезпечують безперервний політ протягом кількох годин.

Реактивный ранец Иннотек

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top