Китайці за 3 години надрукували будинок на 3D-принтері

28 Липень 15Китайці за 3 години надрукували будинок на 3D-принтері

Китайці за 3 години надрукували будинок на 3D-принтері

Китайці першими в світі вирішили використати 3D-друк у виготовленні будинків, ми вже навіть бачили невеличкі поселення. А незабаром в Дубаї надрукують першу офісну будівлю. У той час, як в Україні на створення будинку витрачають 12 місяців, у Китаї будівництво споруди на 2 поверхи триває близько трьох годин.

Будинок площею 200 квадратних метрів на два поверхи з двома терасами поставили лише за три години завдяки 22 патентам компанії The Zhouda Group. Концерн не бажає ділитися подробицями за винятком одного факту: для друку використовують лише промислові та сільськогосподарські відходи. Кожне приміщення будинку готували окремо, тому вся конструкція є дуже стійкою до землетрусів, води та вогню. Крім того, у будинку повністю відсутні шкідливі речовини.

Слід, однак, зазначити, що окремі елементи конструкції друкували заздалегідь, процес тривав 10 днів. Три години пішло власне на монтаж. Але на фоні стандартного процесу зведення вашого будинку це виглядає просто фантастичним.

А як щодо ціни? На диво, добре. Вартість друку будинку складає близько 400-480 доларів за квадратний метр. Тобто представлений вище варіант будови обійдеться від 81 до 96 тисяч доларів.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top