Підсумки другого щорічного форуму інноваційних технологій InnoTech Ukraine

16 Березня 16Підсумки другого щорічного форуму інноваційних технологій InnoTech Ukraine

Підсумки другого щорічного форуму інноваційних технологій  InnoTech Ukraine

11-12 березня в столиці України відбувся другий щорічний форум, присвячений  розвитку науки та техніки, – InnoTech Ukraine.

НСК «Олімпійський» під своїм дахом зібрав більшість українських і закордонних фахівців у галузі інновацій, які демонстрували останні досягнення сучасних технологій. Цього разу унікальний форум, який було поділено на декілька зон, відвідали понад 3500 осіб. Протягом двох днів кожен мав змогу знайти саме те, що його цікавило: у виставковій демозоні, на конференції, speed dealing зустрічі інвесторів і розробників, а також на майстер-класах для дітей. Загалом, програма вийшла насиченою, але про все по черзі.

Демозона

Найбільшою популярністю користувалася виставкова демозона. Гості самостійно ознайомлювалися з найперспективнішими напрямками світових технологій. Майданчик, який зібрав понад 30 компаній у галузі інноваційних рішень, потішив навіть найвибагливішого відвідувача. Учасники, які представляли власні продукти та послуги, оформили стенди з особливою оригінальністю.

Тут був і робот телеприсутності Max (IMSYS), і роботи у людський зріст Mario та Дживко, і унікальний програмований Nao (Noosphere), і розважальні моделі для дітей Валлі, Амір і R2D2 (TechnoToys), а ще роботи від «Пролего», зібрані дітьми.

На стенді Fly Technologies представили останні моделі всесвітньо відомого бренду DJI. Компанія Drone.ua презентувала коптери, які використовують для бізнесу. А ось хлопці з Politaymo демонстрували усім охочим світ з висоти пташиного польоту за допомогою технології передачі зображення з камери, встановленої на дроні.

Також у демозоні представники компаній Revera Technology, Maker Lab, 3dSmart, SINT, 3DP, Monofilament знайомили гостей з адитивною технологією. Презентували як українські 3D-принтери, так і закордонні, у т.ч. від відомої всім марки Makerbot.

Відкрита лабораторія НТУУ «КПІ» – Lampa – продемонструвала свої проекти, наприклад, рукавичку, яка може керувати невеличким роботом. А ось компанія «Віаком», лідер українського ринку в цьому сегменті, представила готові електронні компоненти та продукти для бізнесу. Не оминули захід і представники крупного бізнесу – приміром, Microsoft, яка також презентувала свою продукцію на виставці.

Щодо розумних технологій і рішень – то цього було вдосталь.

На стенді IoT Hub представили 13 різних проектів: смарт-гантелю, проект розумного будинку, біосенсор, розумну прикрасу, гаджет для контролю постави, симулятор відеоігор та інше. Крім цього, були й інші розробки:

- Mobipay – рішення в сфері мобільних платежів;

- DiGi24 – Wi-Fi-модуль, який дозволяє за допомогою смартфона керувати побутовою технікою, кліматом і освітленням в будинку;

 - Underwater Robot Project – дистанційно-керований підводний апарат;

 - All_bike_concept – концепт електричного лігераду з низьким центром ваги та відмінними аеродинамічними характеристиками;

 - UniExo – роботизований екзоскелет – пристрій, який допоможе людям з обмеженими можливостями здобути свободу пересування;

 - Titanovo – технологія-тест, який дає змогу провести генетичний аналіз, не звертаючись до медичної лабораторії;

 - «Локсмайтер» – смарт-рішення в сфері безпеки;

 - Telederm – технології інноваційної системи охорони здоров'я та теледерматології;

 - «Smiles.Шкільна карта» – інформаційно-освітня система для шкіл;

 - Tonki – креативний стартап зі створення готових рамок і фото з картону;

- Agromonitor – моніторинг стану грунту.

Щодо віртуальної реальності, її також було достатньо на стендах проекту ChernobylVR і компанії Touch Me.

А найважливіше, що протягом усіх днів гості змогли на власні очі побачити реальний процес роботи 3D-принтерів, повправлятися в малюванні 3D-ручкою, протестувати окуляри віртуальної реальності, поспілкуватися з роботами та багато іншого.

Партнером цього майданчика, де було представлено понад 30 компаній, став найінноваційніший хаб України –  «Креативний Квартал».

Конференція

Цього разу її поділили на шість тематичних блоків, які розбили на 2 дні. Блоки «Innovations Trends», «Healthcare» та «Education» відбулись 11 березня. Відкрили конференцію за трендами інновацій Юрій Назаров і Яніка Мерило з темами про розвиток розумних міст в Україні, після чого обговорили розвиток такого напрямку, як Інтернет речей, а завершили блок панеллю про застосування коптерів у агропромисловому секторі – одному з наймасштабніших в Україні.

Блок медицини також видався доволі насиченим і зібрав багато гостей. Крім крупного бізнесу (Vodafone, Orange, Eleks, Intersog), його відвідали представники нашої науки в особі Ольги Богомолець (Верховна Рада України) і Сергія Комісаренко (Національна академія наук України). Також у блоці представили цікаві проекти, які розвиваються та впроваджуються в Україні. Одним з них став найдешевший у світі екзоскелет, створений українцем Антоном Головаченко.

Блок «Education» привабив тим, що крім програмних продуктів від Microsoft і «Разумников», компанії також обговорили трендову тему онлайн-освіти в Україні. Свої думки з цього приводу висловили всі, хто займається її розвитком: Prometheus, Edera, GoIT, Mooc. Блок відвідала представниця Міносвіти – Марія Богуслав.

Другий день присвятили розробникам і бізнесу. В блоці «IT-Clusters» ми обговорили перспективи їхнього розвитку та можливості для інших, а блоки «Startups» і «Investors» допомогли висвітлити актуальні для розробників проблеми, пов'язані з просуванням продуктів, а також погляд інвестора на розробки та перспективи фінансування. Серед спікерів було багато відомих в українському IT-співтоваристві гостей, які не потребують реклами: Андрій Колодюк, Вадим Роговський, Володимир Люлька, а також відомі хаби та стартапи – Startup Hub Poland Foundation, IoT Hub, Blynk, Wi-Fi Bar, Concepter та інші.

Протягом 2 днів конференцію відвідали понад 150 гостей, більше 50спікерів.

Speed Dealing

На майданчику протягом першого дня розробники стартап-проектів представляли свої ідеї та обмінювалися думками. Всього презентовано 30 перспективних стартап-проектів для 20 представників інвестиційних і венчурних фондів. Важливо, що під час спілкування розробники, зацікавлені в інвестиціях, отримали якісні поради та зауваження, а дехто – перспективу фінансування.

Дитячі майстер-класи

Величезну увагу приділили розвиткові технологічних здібностей у дітей. Саме тому протягом цілого дня 12 березня організатори проводили майстер-класи для дітей різного віку за трьома напрямками – робототехніка, 3D-друк і пілотування дронів. За організаційної підтримки партнерів Boteon, 3DP і Drone.ua лише за декілька годин діти дізналися про основні технології, які формують майбутнє. Загалом дитячий майстер-клас відвідали 110 дітей.

Крім того, завдяки партнерству з фондами «Благодетель» і «Східна Європа» виставку InnoTech Ukraine відвідали діти з дитячих будинків й інваліди. Компанія «Смайл-Експо» вирішила не зупинятися на досягнутому та за підтримки UNICEF залучила до заходу дітей-інвалідів. Вони теж мають право знати, які технологічні революції відбуваються у світі.

Таким чином, організатори привертають увагу громадськості до людей з обмеженими можливостями та демонструють, наскільки інновації здатні полегшити та покращити їхні життя. Разом з волонтерами провели повну екскурсію виставкою для маленьких гостей. З останніми технологічними рішеннями, представленими в демозоні, діти знайомилися самостійно.

Рекорд України з масового підняття коптерів

Ще одним сюрпризом для гостей заходу став рекордний для України марафон з масового підняття в повітря коптерів, який відбувся 12 березня за участі власників безпілотних літальних апаратів. Ця подія сталася безпосередньо перед входом на технологічний майданчик форуму – за підтримки компаній Drone.ua і Rotor.GP. У підсумку було встановлено рекорд України: за 13 хвилин в небо піднялися 22 коптери.

Команда «Смайл-Експо», яка другий рік поспіль організовує InnoTech Ukraine, дякує учасникам та гостям нашого форуму і всім, хто зміг приєднатися до розвитку інновацій в Україні.

Давайте розвивати технології разом!

До зустрічі на наступному форумі!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top