Чи справді компанія Facebook працює над технологією для читання думок?

17 Січня 17Чи справді компанія Facebook працює над технологією для читання думок?

Чи справді компанія Facebook працює над технологією для читання думок?

Видання Business Insider висунуло припущення, що компанія Facebook активно працює над розробкою технології цифрової телепатії. Основою для таких суджень стали опубліковані представниками компанії вакансії та висловлювання Марка Цукерберга у 2015 році.

Група розробників апаратних рішень Building 8, що працює на компанію Facebook, розмістила кілька вакансій. Особливий інтерес у видання Business Insider викликали дві з них, призначені для інженерів.

Перша - фахівець з BCI (так би мовити інтерфейс «мозок-комп'ютер»), що володіє науковим ступенем і здатен у дворічний термін провести продукт «від концепції до втілення». Друга - розробник алгоритмів перетворення аудіосигналів, які застосовують для передових IT-платформ.

Також видання згадує, що CEO компанії Facebook Марк Цукерберг у червні 2015 року висловився про те, що вірить у можливість передачі думок завдяки технологіям.

Існують інші аргументи різного ступеню переконливості. Проте, компанія Facebook наразі ані підтверджує, ані спростувує цю інформацію. Якщо проект зі створення цифрового телепатичного пристрою все ж існує, дізнаємося ми про це хіба після успішного втілення ідеї.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top