Beam: телепортуйтеся в тіло робота

17 Травня 16Beam: телепортуйтеся в тіло робота

Beam: телепортуйтеся в тіло робота

«Тут» – смішне слово, вважає мільярдер з Кремнієвої долини Скотт Хасан. Розроблений ним пристрій – Beam – дозволяє тимчасово перебратися в тіло робота з будь-якого куточка планети. Beam розробили в якості пристрою для відеоконференцій. Він має вигляд плоского екрана на двох високих ніжках і пересувається на спеціальній платформі на колесах. По суті, він використовує звичайний відеозв'язок, але при цьому людина може керувати його переміщенням за допомогою клавіатури, не виходячи з дому.

Beam: телепортуйтеся в тіло робота

Наразі можливості Beam обмежені: пристрій може пересуватися рівним покриттям і підтримувати відеозв'язок. Але в майбутньому ніщо не завадить оснастити його багатьма додатками та сенсорами. Скотт Хасан вважає такий напрямок розвитку робототехніки більш виправданим, ніж створення автономних роботів. Конструювання останніх потребує великих коштів, і навіть найкращі з них є не настільки розумними, як люди. «Комп'ютери справді приголомшливі, але вони ніщо порівняно з людським мозком», – каже він. І оскільки на землі мільярди людей, то чому б не надавати їм нові можливості замість того, щоб працювати зі штучним інтелектом?

Хасан вбачає в пристрої величезний потенціал. Він допоможе людям з обмеженими можливостями дістатися тих місць, які для них залишаються недосяжними. Приміром, провідати сім'ю на іншому кінці країни. Ввечері в суботу відвідати Париж чи Гонконг, побачити Мачу-Пікчу і Тадж-Махал. А одного разу – хто знає – навіть опинитися на космічній станції та подивитися на Землю з орбіти.

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top