«Антигравітаційний» 3D-принтер mx3d-metal роздрукує металевий міст над одним з каналів Амстердама

17 Червень 15«Антигравітаційний» 3D-принтер mx3d-metal роздрукує металевий міст над одним з каналів Амстердама

«Антигравітаційний» 3D-принтер mx3d-metal роздрукує металевий міст над одним з каналів Амстердама

Надрукованими за допомогою 3D-принтера будинками тепер важко когось здивувати. Очевидно, наступним кроком стане друк складніших в конструктивному плані споруд. Приміром, зведеного через річку мосту. Саме таке завдання ставить перед собою компанія MX3D, головний офіс якої розташований в Амстердамі та яка спеціалізується на розробці технологій 3D-друку. Їй вдалося розробити революційний багатоосьовий 3D-принтер на базі промислового робота, здатного «малювати» у повітрі металеві структури будь-якої складності. Свою розробку конструктори MX3D мають намір застосовувати для будівництва мосту через канал у самісінькому центрі столиці «країни тюльпанів».

«Ми провели дослідження та розробили революційну економічно доцільну роботизовану технологію, завдяки якій 3D-друк здатен виробляти чудові функціональні об'єкти практично будь-якої форми, – зазначено на сторінці проекту MX3D. – Фінальне випробовування? Друк складного та вишуканого металевого мосту в певному місці, щоб продемонструвати, на що здатні наші роботи, ПЗ, інженери, механіки та дизайнери».

Розробкою дизайну мосту займається доволі відомий промисловий дизайнер Йорис Лаарман, який також брав участь у розробці 3D-принтера MX3D-Resin і роботизованого MX3D-Metal, який об'єднує в собі можливості MX3D-Resin і технології електродугового зварювання. Завдяки унікальному поєднанню зварювально-друкованої технології та комплексу керуючого ПЗ планується втілити в реальність проект мосту. Розробка MX3D здатна створювати різноманітні типи тривимірних, прямих, вигнутих і спіральних ліній.

Що стосується мосту, то підхід співробітників MX3D передбачає співпрацю двох роботизованих принтерів, розташованих один навпроти одного по різні боки каналу. На змодельованому MX3D відеоролику чотири роботи MX3D-Metal працюють разом (по двоє на кожному боці каналу) та зустрічаються посередині – технологія, яка, без сумніву, дозволить зменшити навантаження на міст під час процесу друку. Компанія MX3D також показала кілька креслень, що вказують на арочний тип конструкції та навісний монтаж. Однак остаточний дизайн не затверджено, втім, як і конкретне розташування мосту. Останнє обіцяють назвати «незабаром». Будівництво мосту планують розпочати вже у вересні.

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top