8 роботів, котрі вже працюють серед людей

25 Січня 168 роботів, котрі вже працюють серед людей

8 роботів, котрі вже працюють серед людей

Дискусії про те, коли машина замінить людину, не вщухають вже давно. Перші роботи займали робочі місця на виробництві, а тепер вони готують коктейлі та нарізають локшину, а деякі навіть знімаються в кіно.

Разом з людьми у 2017 році працюватимуть близько 1,9 млн роботів. Згідно з останніми дослідженнями Міжнародної федерації робототехніки, у 2014-му кількість працюючих роботизованих систем становила 1,5 млн.

Сьогодні загальна маса роботів застосовується у переробній промисловості. Підприємства зацікавлені в тому, щоб використовувати роботів, котрі модернізуються та стають дешевшими. І все частіше їх можна побачити у громадських місцях: ресторанах та лікарнях.

Що вміють працюючі роботи?

Зробити коктейль

Robots Barand Lounge – в цьому барі з характерною назвою працює електронний майстер. Щоб завітати до закладу, треба відправитися у місто Ільменау, Німеччина. Робот-бармен приготує та подасть напої клієнтам.

Нарізати локшину

Вже давно відомий суспільству Noodlebot, або ж робот-«локшиніст». Він спеціалізується на приготуванні одного різновиду локшини – daoxiaomian (порізана локшина). Робот нарізає 150 одиниць за хвилину та справляється значно швидше, ніж кухар.

Робот нарезает лапшу

Копають

Дефіцит робочої сили в Японії вимагає термінового виходу із ситуації. Тому компанія Komatsu, котра спеціалізується на машинобудівництві, створила дрони-рободозери. Вони досліджують кроквяні майданчики, збирають інформацію та визначають, над чим потрібно працювати.

Копающие роботы

Допомагають медикам

У Торонто, Канада, знаходиться перший електронний госпіталь Humber River. Практично в усіх галузях лікарні використовують роботів. Вони навчені доглядати за пацієнтами, готувати їжу. Виконують роботи і медичні функції: приносять ліки, змішують медикаменти для хіміотерапії, роблять знімки. Humber River – єдиний заклад такого класу.

Літають у космос

Німецькі інженери планують звільнити космонавтів від виконання рутинної роботи. Робот BesMan ще знаходиться у розробці, по закінченню якої його планують відправити на космічну станцію.

Роботы в помощь для Космоса

Працюють у розвідці

Bigdog – проект розробників Boston Dynamics, що нагадує величезного пса. Головне його призначення – вияв потенційної загрози та повідомлення про неї піхотинців. Bigdog тестували у вересні на полігоні  Marine Corps Base Quantico.

Допомагають на зйомках

У фільмі «Гравітація» із Сандрою Булок використовували робота для імітації процесів на космічному кораблі. Величезний прилад перевозили вантажним літаком.

Виконують головні ролі у кіно

Geminoid F, створений відомим японським винахідником Хіроши Ішигуро, знімається в кіно. Роботи японського професора мають людиноподібний вигляд, але потребують керування оператором.

 

За матеріалами: businessinsider.com

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top