7 приголомшивих переваг заводу Tesla Gigafactory

25 Квітня 167 приголомшивих переваг заводу Tesla Gigafactory

7 приголомшивих переваг заводу Tesla Gigafactory

Власник Tesla Ілон Маск розповів, що вже через чотири роки компанія вироблятиме 500 тисяч екомобілей на рік, тому сьогодні всі сили скеровані на завершення будівництва величезного заводу Gigafactory. За словами фахівця, будівля матиме найбільшу площу покриття (0,93 кв. км) та стане другим підприємством у світі за обсягами будівництва, поступившись лише виробнику літаків Boeing 747.

Окрім величезних масштабів, завод Tesla Gigafactory матиме сім приголомшливих переваг.

1. Екологічність виробництва – на заводі не буде дизельних генераторів і газопроводів, а також повністю відмовляться від використання традиційного викопного палива.

2. Застосування сонячних панелей – по всьому даху приміщення та навколо заводу розмістять потужні сонячні панелі, які забезпечуватимуть фабрику екологічною електроенергією.

7 потрясающих достоинств завода Tesla Gigafactory - 1

3. Повна відсутність шкідливих викидів – завод отримуватиме енергію лише з поновлюваних джерел. На території Gigafactory збудують сховища для енергії, а крім сонячних панелей, застосовуватимуть геотермальні та вітряні джерела видобутку електрики.

4. Підвищена сейсмостійкість – величезну фабрику Tesla будують на чотирьох різних фундаментах, завдяки чому забезпечується посилений захист будівлі від землетрусів. Також завод буде захищений від інших катаклізмів.

5. Залучення співробітників-роботів – вчені вже давно довели високу ефективність спільної роботи людей і роботів, на заводі Gigafactory це перевірять емпірично. Тут задіють роботизовані автомобілі та механічні системи для збирання акумуляторів.

7 потрясающих достоинств завода Tesla Gigafactory - 2

6. Безвідходне виробництво – на території Tesla Gigafactory обладнають інноваційний центр переробки відходів, який утилізуватиме акумулятори, які вийшли з ладу, одразу на фабриці. При цьому алюміній, нікель і літій використовуватимуть у виробництві повторно.

7. Любов до природи – сьогодні на території фабрики пасеться табун диких коней. Їх ніхто не чіпає і не проганяє, оскільки однією з головних цінностей компанії Tesla є захист довкілля. 

7 потрясающих достоинств завода Tesla Gigafactory - 3

По матеріалам: techinsider.io

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top