5 головних рис майбутнього, які визначать наше життя

02 Грудня 165 головних рис майбутнього, які визначать наше життя

5 головних рис майбутнього, які визначать наше життя

Видання The Washington Post опублікувало перелік рис, які визначать наше майбутнє. Почитайте про технологічні правила, які змінять звичний світ.

1. Цифровий формат скрізь

Спочатку ми оцифрували слова та числа, потім - ігри, музику та фільми. Згодом настала черга промисловості та транспорту. Зараз ми переводимо в цифровий формат майже кожен свій крок: вчинки, слова, думки. В майбутньому це не доведеться робити вручну: розташовані всюди сенсори відслідкують наші дії та зроблять цифровий запис про них.

2. Ваша професія, ймовірно, зникне

Машини вже виконують низькокваліфіковану роботу замість людей: на Amazon розкладають товари на складах, в магазинах з'являються каси самообслуговування. За деякий час безпілотні автомобілі позбавлять роботи водіїв, а діагностичні програми замінять багатьох лікарів. З аналізом великих обсягів даних комп'ютери теж пораються краще за людину.

Меншою мірою зміни торкнуться професій з творчою складовою - наприклад у маркетингу чи стратегічному плануванні. Старі професії замінять нові, але рівень безробіття все одно суттєво зросте. Однак, це не привід хвилюватися, та ось чому.

3. Робота не буде необхідністю

Життя стане настільки доступним, що необхідність в роботі зникне. Вже зараз мобільний зв'язок майже нічого не коштує, а завдяки Uber дедалі більше людей відмовляються від власного автомобіля. З розвитком технологій подешевшає все: медицина, їжа, транспорт, електрика та зв'язок.

4. Проблема достатку замість проблеми дефіциту

З підвищенням доступності життя людство зіткнеться з проблемою достатку. Це вже є в західних країнах, де люди страждають не від голоду, а від зайвої ваги: природа не заклала можливість споживати таку кількість калорій.

У майбутньому зростатиме обсяг інформації. Це спровокує проблеми дефіциту уваги та нездатності зосередитися на чомусь одному.

5. Межа між людиною та машиною  майже зникне

Доки людство боїться навіть думати про злиття людини та машини в майбутньому, швидше за все, це станеться. Приміром, вже зараз виготовляють індивідуальні протези, що працюють на програмному забезпеченні. За кілька років використовуватимуть екзоскелети під комп'ютерним управлінням - вони дадуть змогу рухатися літнім людям і людям з обмеженими можливостями. Сенсорні татуювання та чіпи відслідковуватимуть найважливіші показники життєдіяльності. Тож межа між людиною та машиною поступово зникатиме.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top