10 фахів для медицини майбутнього

10 Лютого 1710 фахів для медицини майбутнього

10 фахів для медицини майбутнього

«До 2030 року люди забудуть про лікарні - завдяки інноваційним технологіям вони лікуватимуться самостійно», - стверджують дослідники Світового економічного форуму. Однак розвиток технологій передбачає появу нових галузей і фахів у медицині, на які з`явиться шалений попит. Засновник веб-ресурсу для медперсоналу Webicina Берталан Меско назвав 10 футуристичних професій у галузі охорони здоров'я - від лайфстайл-стратега до фахівця Deep Learning.

Механік для дрона-компаньона

Ці доброзичливі роботи призначені допомагати людям похилого віку в побуті, полегшувати пересування будинком, здійснювати контроль за прийняттям ліків і просто бути хорошим товаришем. Якщо дрон зламається, власник викличе механіка, що спеціалізується на цьому виді роботів. Експерт буде доступним цілодобово.

Фахівець з глибокого навчання (Deep Learning)

Система методик звільнить лікарів від організації певних робочих процесів і сприятиме правильному вирішенню проблеми. Алгоритми потребують постійного апгрейду та навчання новим навичкам, тому професія стане неймовірно актуальною в майбутньому.

Розробник чат-ботів зі штучним інтелектом

Чат-ботів дедалі частіше задіюють у галузі медицини для консультацій і допомоги пацієнтам. У найближчому майбутньому вони з'являться в смартфоні кожного. Якщо пацієнт має сильний головний біль або кашель, бот, поставивши кілька запитань, виявить причину захворювання та запропонує методику лікування. Віртуальні співрозмовники працюватимуть не тільки в медицині, але й в інших галузях. Наочний приклад - чат-бот, за сумісництвом адвокат DoNotPay, виграв понад 160 тис. справ.

Стратег лайфстайлу

245 млн переносних гаджетів знайдуть своїх власників до 2019 року. «Новачкам» у цій темі буде непросто розібратися одразу. Стратег стилю життя допоможе своїм клієнтам скласти персональний розклад з розпорядком дня та раціоном харчування, вибрати відповідний переносний пристрій і надасть пораду щодо страхівки.

Телехірург

Продажі хірургічних роботів зростуть удвічі та становитимуть $6,4 млрд до 2020 року. Роботи ще не здатні здійснювати операції самостійно - ними керуватимуть хірурги-супервайзери. Найкращі університети світу вже запустили факультативи з дистанційними операціями з робототехнікою.

«Штовхач» хірургічних роботів

Головним завданням лобіста стане піар і здійснення рекламних кампаній робототехніки в медцентрах з метою демонстрації користі та ефективності новинки. Найчастіше вони представлятимуть продукт, виявляючи лікарські помилки.

Оператор маршрутів для дронів

Фахівці розроблятимуть найзручніші короткі маршрути для безпілотників, які доставлятимуть медикаменти, прилади для лікарень, донорські органи та кров до пацієнтів у різні райони.

Механік безпілотника

Безпілотні літальні апарати будуть не лише засобом пересування, але й персональними асистентами стану здоров'я свого власника. Вони матимуть біометричні датчики, які аналізуватимуть стан людини, та сповіщатимуть про виявлені проблеми. Однак електротехніка має властивість ламатися. Відновлюватимуть роботу спеціалізовані механіки.

Фахівець з кріоконсервації

Нині інновації вже здатні зберігати людське тіло після смерті. Чимало фахівців вважають, що повернення організму до життя стане можливим у найближчому майбутньому. В Інституті кріоніки (Мічиган) тіла зберігають при температурі -196 ° C. Кріоконсервація буде корисною пацієнтам з вогнепальними пораненнями чи жертвам автокатастроф.

Розробник органів

Створення органів зі стовбурових клітин у майбутньому стане одним з інструментів трансплантології. Фахівці в галузі 3D-біодруку та фізико-хімічної біології моделюватимуть і вироблятимуть органи для пересадки.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top