Роботизований 3D-друк будівельних структур – швидко, недорого, міцно

08 Серпня 17Роботизований 3D-друк будівельних структур – швидко, недорого, міцно

Роботизований 3D-друк будівельних структур – швидко, недорого, міцно

На щорічній Міжнародній будівельній виставці в Барселоні Інститут вдосконалення архітектури Каталонії представив проект OnSiteRobotics, покликаний роботизувати тривимірний друк у галузі будівництва.

Головна ідея – задіяти величезних роботів для друку великих структур безпосередньо на будівельному майданчику.

За словами інженерів, такі роботизовані системи нескладно зібрати та встановити. До того ж вони прості у використанні та мають низьку собівартість. Налаштувати на роботу дуже просто – достатньо закріпити до певних кабелів. Головні завдання систем – друк великих і незвичайних об'єктів за адитивними технологіями.

Innotech Ukraine. Роботизований 3D-друк будівельних структур – швидко, недорого, міцно

Крім цього, на будівництвах задіюють дронів від Noumena. Вони контролюють процес сушки надрукованих структур. Спільна робота безпілотників і роботизованих систем 3D-друку забезпечують швидке та недороге будівництво.

В інституті вчені експериментують з такими природніми матеріалами як геополімери, необпалена глина, тощо. Нові будівельні технології зменшать витрати та негативні наслідки для екології, на відміну від традиційних будівельних робіт.

Серед інших переваг – свобода в дизайні. OnSiteRobotics здатен створити міцні та стильні споруди у стислі терміни: готова структура друкується значно швидше за стандартні засоби створення.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top