Океанські дрони відстежують кліматичні зміни

03 Листопада 17Океанські дрони відстежують кліматичні зміни

Океанські дрони відстежують кліматичні зміни

Загін безпілотних човнів рухається від Арктики до екватора, збираючи актуальні дані щодо кліматичних змін.

Безпілотні водні транспортні засоби Saildrones виглядають як яскраво-червоні дошки для серфінгу. Кожна оснащена вітрилом з вуглецевого волокна висотою близько 6 метрів і 16 датчиками, які перевіряють показники вуглекислого газу, кислотності, течій і температури води.

Вітрильні дрони, які пересуваються зі швидкістю 4-8 км/год, виконують роботу, призначену для традиційних дослідницьких суден, але з меншими витратами.

За словами представників каліфорнійської компанії Saildrone, у вересні минулого року отримали інвестиції у розмірі $ 14 млн, для забезпечення роботи цих дронів потрібно лише 5% від суми, яка йде на обслуговування суден, керованих людьми.

«Пристрої Saildrone не лише задовольняють істотні комерційні потреби низки індустрій, починаючи з рибальства і закінчуючи державною сферою, а й вимірюють та усувають наслідки кліматичних змін», – зазначив засновник і генеральний директор компанії Social Capital Чаматі Паліхапітія (Chamath Palihapitiya), який став інвестором Saildrone .

Innotech Ukraine: Океанські дрони відстежують кліматичні зміни

Це не єдина компанія, яка виробляє дрони для місій в океані.

Liquid Robotics, якою володіє Boeing (BA), створює морські дрони Wave Gliders, схожі на дошки для серфінгу. Вони рухаються завдяки хвилям і сонячній енергії. Невеликі судна вже подолали близько 2,6 млн км.

Водні засоби Saildrone пройшли 185 200 км з часу заснування компанії у 2012 році. У 2017-у компанія задіяла 20 суден на замовлення клієнтів, серед яких Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

У липні Національне управління направило два дрони Saildrone у шестимісячну місію на екватор для вивчення теплої течії Ель-Ніньо. Ще два – призначені для відстеження танучого льоду і підрахунку риб, тюленів і китів.

Компанія Saildrone також працює з НАСА, щоб забезпечити перевірку супутників, що вимірюють солоність вод, і з ВМС США – з метою виявлення підводного човна, який займається контрабандою наркотиків.

«Ідея полягає у тому, щоб судна Saildrone постійно перебували в океані і таким чином розширювали прикордонний контроль. Наша мета – мобілізувати 1000 суден Saildrone, щоб отримати можливість стежити за планетою в реальному часі », – заявляють у компанії Saildrone.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top