Інноваційні гаджети для офісної роботи

18 Жовтня 17Інноваційні гаджети для офісної роботи

Інноваційні гаджети для офісної роботи

У інформаційну епоху стала чітко зрозумілою важливість людського ресурсу. І нехай не в кожному офісі є ігрові кімнати (LinkedIn) або гірки (Google), але багато компаній намагаються оптимізувати працю своїх співробітників за допомогою технологій. Пропонуємо розглянути кілька сучасних гаджетів, які поліпшать і «осучаснять» роботу в офісі.

Ідентифікація

У багатьох офісах система контролю доступу (СКД) працює за допомогою ключ-карт. У найближчому майбутньому, більш імовірно, її альтернативою стане система розпізнавання осіб за обличчям.

Більш того, технологія здатна замінити не лише пропуск на роботу або паспорт, а й банківську карту. Наприклад, китайська компанія Alibaba відкрила кафе, де для оплати послуг використовується скан обличчя, який ідентифікує особу в платіжній системі Alipay.

Безпека

Грізні охоронці з сильними м'язами і насупленими бровами вже не в моді. Сучасні компанії довіряють свою безпеку роботам. Кібер-сек'юриті Cobalt, створений компанією Fuseproject, виглядає витонченим і тендітним предметом декору, але здатний контролювати ситуацію в офісі завдяки камерам, датчикам і детекторам.

Такий охоронець сам не усуне небезпеку, але здатний її визначити і попередити віддаленого оператора. При цьому економляться фінансові та часові ресурси, а людина знаходиться поза ризиком.

Освітлення

Завдяки сенсорам і датчикам розумні системи освітлення здатні відстежувати переміщення співробітників і регулювати освітлення в офісі. Це дає можливість оптимізувати витрати на електроенергію, що не тільки економічно вигідно, але і правильно з позиції захисту екології.

Меблі

Прикладом розумних офісних меблів є продукція компаній Herman Miller і Stirworks. Крім вбудованих накопичувачів енергії та власного софта, вона відрізняється «турботою» про здоров'я співробітників. Через деякий час стільниця піднімається, і людина змінює положення – з сидячого переходить на роботу стоячи. Так мінімізується негативний вплив сидячого способу життя на організм людини.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top