Вплив біоніки на життя людини

27 Травня 16Вплив біоніки на життя людини

Вплив біоніки на життя людини

Про перспективи пересадки голови та біохакінг розповідає інженер Інституту еволюційної фізіології та біохімії ім. І. М. Сеченова Юрій Баулін.

Пересадити голову людини стане можливим за 30-50 років. До того моменту ліквідують технологічні обмеження інтегративної функції. Усунення проблем взаємодії мозку з новим тілом й адекватний контакт між ними забезпечать можливість здійснювати пересадку.

Хірурги вже успішно провели досліди на мишах і мавпах. Розвиток трансплантології триває, демонструючи нові звершення щодня.

Чому потрібно так багато часу? Загалом через слабку інтеграцію наук. Кардіологи рідко працюють з фізиками чи невропатологами, а створити штучне тіло без спільної діяльності фахівців неможливо.

Недостатньо також вивчили роботу мозку. Вчені з’ясовують, як поступають сигнали, однак як відбувається розподілення та обробка інформації всередині – відомо наразі мало.

У перспективі – вирішення питання нерівності, пов'язаного з браком нових можливостей, але насамперед варто підтягнути населення планети до одного рівня соціального та технологічного розвитку. Після чого суспільство наблизиться до якоїсь концепції способу життя.

Штучне тіло здатне продовжити життя. Нації, які старіють, потребують тіл, які б стали підзарядкою та забезпечували необхідний набір гормонів. Управління бажаннями, які неможливо задовольнити природним способом, відбуватиметься штучним шляхом.

Ті, хто отримує імплантат, потребують психологічної адаптації, адже відчувається ейфорія, яка може тривати приблизно протягом півроку. Можливості розширюються, відновлюються природні функції.

Проблема штучних тіл полягає у необхідності кібербезпеки. Наразі засобів для захисту недостатньо, найнадійнішим лишається вимкнення тіла від Інтернету та комунікацій. Як і в Інтернеті речей, компонентам потрібен зв'язок, але це можливо лише в закритій мережі.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top