Вийшов перший український безпілотний автомобіль

07 Жовтня 16Вийшов перший український безпілотний автомобіль

Вийшов перший український безпілотний автомобіль

Співпраця українських компаній «АвтоКрАЗ і «ІНФОКОМ ЛТД» почала приносити результати. Нещодавно вони представили перший розумний український автомобіль, розроблений спеціально для військових цілей. Він успішно пройшов всі тести і вже готовий до використання в гарячих точках.

Для управління автомобілем не потрібна присутність водія в кабіні. Воно здійснюється дистанційно – за допомогою планшета і розумної рукавички чи операторської станції. Для зв'язку використовують канали Wi-Fi чи WiMAX в радіусі до 50 км. Вбудований тепловізор оснащено системою автоматичного цілевказування та захоплення.

Якщо до машини наближатиметься людина, вона автоматично розпізнає її присутність в радіусі 18 метрів. Радари, встановлені спереду та ззаду, знаходять перепони, які можуть завадити пересуванню машини. Це дає змогу уникнути зіткнення з ними, завчасно вирішивши цю проблему. Крім того, завдяки програмі заданий маршрут запам'ятовується. Всі координати передаються через GPS.

Безпілотний броньований автомобіль допоможе скоротити кількість смертей і поранень під час військових дій. Його також можна використовувати для передачі боєприпасів, ліків, продовольчих товарів і т.д. Навіть якщо снаряд влучить в машину, людських жертв не буде.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top