Вчені MIT створили сонячні панелі, що виробляють удвічі більше електроенергії

30 Травня 16Вчені MIT створили сонячні панелі, що виробляють удвічі більше електроенергії

Вчені MIT створили сонячні панелі, що виробляють удвічі більше електроенергії

Фахівці зі всього світу розробляють і розвивають ефективні технології отримання електроенергії з поновлюваних джерел. Замість того, щоб шукати нові та абсолютно унікальні методи, вчені Масачусетського технологічного інституту вирішили вдосконалити вже відомі способи отримання електрики від Сонця. Фахівці розробили термофотоелектричний елемент, завдяки якому звичайні сонячні панелі здатні на 100% збільшити кількість виробленої електрики.

Принцип роботи пристрою STPV полягає у здатності отримувати енергію не лише зі світла, але й з тепла. Панель має особливий прошарок, що поглинає світло та тепло Сонця, спрямовуючи їх на спеціальний фотоелемент. Завдяки відповідному калібруванню довжина хвилі відбитого світла чудово поєднується зі встановленим фотоелементом, що вдвічі перевищує ефективність сонячної панелі.  

Дослідники MIT довели працездатність нової технології дослідним шляхом, тому тепер вони планують продовжити роботу над пристроєм, щоб в кінцевому підсумку він одразу ж перетворював геліоенергію в електрику, яку люди б застосовували для побутових потреб.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top