Топ-5 робототехнічних стартапів на майданчику Eureka Park на виставці CES 2017

27 Січня 17Топ-5 робототехнічних стартапів на майданчику Eureka Park на виставці CES 2017

Топ-5 робототехнічних стартапів на майданчику Eureka Park на виставці CES 2017

Цьогоріч на виставці споживчої електроніки (CES) у Лас-Вегасі було представлено кілька сотень компаній, що працюють у галузі робототехніки. Десятки робототехнічних стартапів з усього світу змагалися за увагу та фінансування на майданчику Eureka Park («Еврика Парк»). Нижче наведено 5 найкращих стартапів, які відзначилися вдалим поєднанням інноваційних технологій, пропрацьованої бізнес-стратегії та якісної продукції, здатної змінити світовий ринок.

1. Hanson Robotics Ltd.

Девід Хансон (David Hanson) і антропоморфні роботи його компанії опинилися в центрі уваги всієї виставки. Крім робота, який реалістично імітує зовнішність Альберта Ейнштейна, компанія планує продавати його зменшену версію приблизно за $300, що у кілька разів дешевше за аналогічних соціальних роботів.

«Дизайн робота Ейнштейна практично завершено, - повідомив Девід Хансон. - Ми плануємо випустити 50 000 одиниць, які розпочнемо продавати наприкінці весни. Вони незабаром з'являться в усіх великих магазинах роздрібної торгівлі».

Не настільки реалістичний, як більша модель, професор Ейнштейн продемонстрував безліч людських емоцій. Він працює на кількох датчиках і мовному інтерфейсі. А можливості штучного інтелекту додають йому статусу необхідної речі для дому та на ринку освітніх послуг.

2. Starship Technologies

На відміну від більшості стартапів на платформі Eureka Park наземних роботів-кур'єрів від компанії Starship Technologies вже активно задіюють у 60 містах світу.

Дистанційно керований робот від Starship не тільки вирішує так звану «проблему останньої милі», але й, завдяки тримільному радіусу переміщення, обережно транспортує будь-яку річ - від книг до їжі - без проблем з регулюванням.

3. AeroVinci

 

Топ-5 робототехнічних стартапів на майданчику Eureka Park на виставці CES 2017 - 1

Нідерландська компанія AeroVinci розробила дрон з крилами, який злітає вертикально, що підвищує його маневреність і продуктивність. Експериментальна версія пристрою здатна літати безперервно близько 45 хвилин.

Дрон стане у нагоді нідерландській сільськогосподарській промисловості в мережі, що працює за сервісною моделлю «Робот як сервіс» (RaaS). Зараз у ЄС розробляють правове регулювання для цієї галузі, але компанія AeroVinci сподівається, що концепцію для сільського господарства підготують впродовж року.

Компанія AeroVinci також створила DroneDock - повністю автономну докову станцію, на яку сідатимуть дрони для підзарядки, обробки даних і передачі інформації кінцевим користувачам без втручання людини.

4. Beetl.co

 

Топ-5 робототехнічних стартапів на майданчику Eureka Park на виставці CES 2017 - 2

Відомо, що роботи користуються найбільшим попитом у виконанні брудної, нудної чи небезпечної роботи. Робот Beetl - прототип пристрою з системою технічного зору, призначений для прибирання собачих випорожнень в упаковку, що біологічно розкладається, для подальшого приготування компосту. Згідно з планами компанії, незабаром з'явиться покращений прототип і опис його процесів.

5. TwinswHeel

Компанію TwinswHeel було представлено у французькому павільйоні майданчика Eureka Park. Цей перекотиробот являє собою інтерпретацію автономного пристрою для доставки посилок. Компанія TwinswHeel - частина «Європейської цифрової долини», що представляє інтереси Франції в прагненні до лідерства в галузях робототехніки, штучного інтелекту та Інтернету речей.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top