Стартап Kwambio: 500 000 доларів для тривимірного друку кераміки

27 Грудня 17Стартап Kwambio: 500 000 доларів для тривимірного друку кераміки

Стартап Kwambio: 500 000 доларів для тривимірного друку кераміки

Kwambio – стартап одеських розробників, який надає можливість нового рішення для виготовлення об'єктів з кераміки. Команда однодумців створила унікальний принтер для тривимірного друку. Пристрій виготовляє керамічні вироби будь-якої складності: посуд, прикраси, предмети інтер'єру.

InnoTech Ukraine: Стартап Kwambio: 500 000 долларов на трехмерную печать керамики

Рік тому вони відкрили перший у Європі завод з виробництва 3D-друкованих об'єктів з кераміки, але незабаром зіткнулися з тим, що жоден з їхніх принтерів не міг швидко і якісно виробляти велику кількість продукції. Тоді й з'явилася ідея розробки більш ефективного 3D-принтера.

Якщо раніше вони друкували форму для предмета, методом лиття готували до випалу матеріалу і нанесення покриття, то зараз новий пристрій відразу друкує готовий виріб. Його назва – Ceramo One.

Основний витратний матеріал – це спеціальний порошок з глини, який також створили стартапери на фабриці. Більш того, вони його допрацювали до асортименту зі 100 кольорів.

Технічні характеристики:

  • швидкість – 160 мм/с;
  • точність – 20 мкм;
  • розмір виробу – до 35 × 35 × 38 см;
  • колірна гама – 100 кольорів.

Стартап зміг залучити 500 000 доларів від венчурних фондів Empire State Capital Partners і Impulse VC. Ці гроші розробники витратять на виготовлення нового принтера і поліпшення потужностей заводу.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top