Найцікавіші та найфункціональніші роботи у світі

23 Листопада 16Найцікавіші та найфункціональніші роботи у світі

Найцікавіші та найфункціональніші роботи у світі

Роботів зі штучним інтелектом створюють розробники в цілому світі. Деякі з них акцентують увагу на зовнішній схожості до людини, інші - на виконанні конкретних функцій. Представляємо вашій увазі найцікавіші моделі.

Японський робот-айдол HRP 4C

Цей робот співає пісні та танцює на сцені, виконуючи функції японського Айдола (медіазнаменитість). Зовні він схожий на молоду азіатську дівчину. Зріст - 159 см, вага - 43 кг. Рухається HRP 4C завдяки електромоторам (30 штук), а співає завдяки програмі, що синтезує вокал.

Антропоморфний робот Atlas

Компанія Boston Dynamics створила цього робота для виконання небезпечних операцій - ліквідації техногенних катастроф та інших НС. Atlas без особливих труднощів переміщується пересічною місцевістю на двох ногах, відкриває двері та переносить предмети. Зріст - 188 см, вага - 150 кг. Працює на теплових, гідравлічних і механічних приводах (28 штук).

Доброзичливий робот ASIMO

Розробила його компанія Honda. Гуманоїдний робот ASIMO пересувається на двох ногах значно впевненіше за аналогів. Він не тільки ходить зі швидкістю людини, але й бігає, піднімається східцями та навіть пасує м'яч. Зріст - 130 см, вага - 54 кг. Робот розпізнає людські голоси, запам'ятовує близько десяти осіб і звертається по імені до людей, занесених до бази даних.

Спритний помічник вдома HRP-2

Завдяки вмонтованим камерам легко орієнтується в навколишньому просторі. Розпізнає голосові команди. Виконує певні побутові функції, скажімо, пересуває меблі, управляє телевізором або приносить продукти з холодильника.

Робот-двійник Geminoid DK

Данський інженер створив робота, на вигляд точнісіньку копію себе самого. Основні функції Geminoid DK - імітувати людські рухи та міміку. Він якісно копіює скорочення м'язів обличчя усміхаючись, дихаючи, моргаючи, ін. Має дистанційне керування. Робот дуже схожий на свого творця Хенріка Шарфе, хоча розрізнити їх нескладно.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top