Медичні стартапи знаходять нові засоби ранньої діагностики захворювань

30 Травня 17Медичні стартапи знаходять нові засоби ранньої діагностики захворювань

Медичні стартапи знаходять нові засоби ранньої діагностики захворювань

Питання здоров'я завжди залишаються актуальними, адже кожна людина прагне почуватися добре. Звісно, медицина цьому сприяє. Тому, інноваційні технології в медицині розвиваються та набирають обертів щороку. Наприклад, зараз є можливість надрукувати внутрішні органи людини на 3D-принтері. Але, оскільки подібні дослідження носять лише експериментальний характер, на масове впровадження технології наразі чекати марно. Водночас зараз активно шукають нові методи ранньої діагностики на базі великих даних і штучного інтелекту.

Переважно цей напрямок просувають американські компанії. Скажімо, у 2009 році створили систему Electronic medical record – електронну медичну карту пацієнта. Це приклад можливості діагностувати захворювання людини незалежно від його місця перебування.

Цього року в Jupiter Medical Center, Флорида, запустили в роботу когнітивну систему боротьби з раком IBM Watson Oncology. Пристрій ставить точний діагноз і надає рекомендації щодо лікування, аналізуючи зібрану інформацію про пацієнта.

Через інтерес до цього напрямку почали з'являтися портативні персональні девайси для ранньої діагностики захворювань. Серед розробників таких гаджетів є й українські стартапери, які працюють в США, Європі та Канаді.

До прикладу, українська компанія ХОresearch випустила пристрій CardioAl для автоматичного аналізу та інтерпретації електрокардіограми. CardioAl постійно фіксує основні показники здоров'я та вчасно попереджає про можливі патології серця.

Медичні стартапи знаходять нові засоби ранньої діагностики захворювань

Інновації в медицині від українських розробників користуються попитом в інших країнах, оскільки наші лікарі зазвичай не мають можливостей для експериментів і впровадження нових технологій на батьківщині. Проте, варто пишатися тим, що українці зробили щонайменше п'ять гучних відкриттів у галузі медицини.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top