Цегляні будинки зводитиме робот за кілька днів

03 Серпня 16Цегляні будинки зводитиме робот за кілька днів

Цегляні будинки зводитиме робот за кілька днів

Австралійська компанія Fastbrick Robotics продемонструвала роботизовану технологію будівництва цегляних будинків. Робот Hadrian 105 своєю 30-метровою рукою укладає 225 цеглин за годину. Його швидкість у 4 рази перевищує людську.

Зводячи будинки, робот застосовує клейкий розчин. Будівництво здійснюється за тривимірними кресленнями та 3D-системою автоматизованого проектування. Безпосередньо процес схожий на роботу конвеєра з 3D-принтером. Точність установки – до півміліметра.

У планах компанії – створити машину, що зводитиме будинок за 3 дні. Прототип, який укладає по 1000 цеглин, вже розробляється. Ринкова вартість такого обсягу роботи становить в Австралії $1500-2000. Технологія здатна здешевити процес при пришвидшенні темпів будівництва.

Робототехніка та 3D-друк також знайшли застосування в будівництві офісного центру в Дубаї. Його створення обійшлося у $140 тисяч. Крім того, технологію використовуватимуть на інших планетах. Методику контурного друку продемонстрував інженер з Університету Південної Каліфорнії Берох Хошневіс.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top