Гучні технології 2016 року: топ-5

21 Липень 16Гучні технології 2016 року: топ-5

Гучні технології 2016 року: топ-5

2016 рік ще у розпалі, а ми вже готові назвати найперспективніші та найгучніші технології, що змінять цей світ.

Автономний транспорт

Гучні технології 2016 року: топ-5  - 1

Починаючи з системи допомоги при паркуванні та завершуючи автомобілями, що долають шлях без водія - йдеться про автономний транспорт. Все це вже частково або повністю реалізовано.

На початку року з'явився автономний Apple Titan, хоча тут ще не бракує чуток і здогадок. Google до випуску безпілотника наблизився найбільше. Компанія вже випробувала можливості на базі Toyota Prius і Lexus RX, випустила Google-мобіль. Ставку вона робить на ПО, що цілком слушно. Такі рішення у майбутньому адаптуються під що завгодно.

На звання найінноваційнішого та найнезаміннішого претендує електромобіль Tesla Model S.

Інтернет речей і нанотехнології

Гучні технології 2016 року: топ-5  - 2

Інтернет речей – це значно більше, ніж розширення існуючих можливостей. Це новий етап у розвитку інформаційних технологій. Найпростіші приклади: кухонні прилади, під'єднані до розумних електричних мереж, придбання товарів, які досить провезти в візку повз зчитувальний пристрій (оплата здійснюється автоматично), та багато іншого.

Все це відображено в медицині, енергоефективності, електроніці, виробництві конструкційних матеріалів, виготовленні фармацевтичних препаратів, конструюванні надточних пристроїв, в інших галузях.

Щодо нанотехнологій, то вже сьогодні почали стискати сенсори до нанометрових розмірів. Їх вбудовують у тіло та замішують у будівельні матеріали.

Батареї нового покоління

Гучні технології 2016 року: топ-5  - 3

Ефективність і значущість вітряних ферм і сонячних елементів зростає щороку шаленими темпами. Нехай ще не вигадали ідеальних акумуляторів, але технології з'являються та вдосконалюються. Сонячну енергію обсягом не менше 1000 МВт

вироблятимуть на найбільшому заводі в Дубаї. Вчені з Південної Кореї створили надтонку та гнучку сонячну панель, найтонший фотоелемент якої становить лише 1 мікрометр. У Нідерландах будують морську вітряну електростанцію, здатну забезпечити 700 МВт енергії.

У перспективі застосовуватимуть нові джерела енергії для розумних браслетів, годинників, одягу.

Штучний інтелект

Гучні технології 2016 року: топ-5  - 4

Він працює вже зараз: Siri від Apple, OK Google та Echo від Amazon.

Обробляючи людську мову, штучний інтелект відповідає на запитання та вирішує різні питання: пошук ресторану або вибір напрямку руху. Компанії працюють над створенням систем ШІ. Microsoft Research приймає виклик замість власника, автоматично підбираючи час зустрічі, враховуючи його потреби, відомі лише йому.

Оптогенетика

Гучні технології 2016 року: топ-5  - 5

Галузь, що досі лишається новою в нейробіології. Зосереджена на роботі нервових клітин і впровадженні світлочутливих компонентів. Вона призначена лікувати та вивчати розлади мозку, хронічні та нервові захворювання, порушення роботи зору та депресії. Оптогенетики лікують, використовуючи мікрочіпи, а світлотерапія впливає на нейрони, послаблюючи хронічні болі.

 

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top