Фантастика, втілена у реальність: кухня майбутнього

17 Січня 17Фантастика, втілена у реальність: кухня майбутнього

Фантастика, втілена у реальність: кухня майбутнього

Технології розвиваються шаленими темпами. Але впровадження інноваційних пристроїв у побут підгальмовує. Вже існують або перебувають на фінальній стадії розробки гаджети, дію яких ми звикли бачити хіба у фантастичних фільмах. До вашої уваги реальні пристрої, гідні стати частиною кухні майбутнього.

3D-принтери для їжі

Харчовий 3D-друк обіцяє повторити революцію в кухонній техніці, яку раніше здійснили мікрохвильові печі. Зараз на масовому ринку найбільшим виробником є компанія Natural Machines. Її пристрої компактні та прості у використанні, та доречні для домашнього застосування.

Проте, наразі вони не здатні працювати з твердими продуктами. 3D-принтери Foodini готують їжу з інгредієнтів, консистенція яких НЕ є твердішою за тісто чи глазурь. Зараз активно працюють над розробкою пристроїв, здатних якісно взаємодіяти з будь-якими продуктами.

Internet of Things

Інтернет речей на кухні майбутнього грає найважливішу роль. Саме взаємодія гаджетів між собою та віддалений контроль за ними здатні максимально полегшити весь процес приготування їжі. Технологія контролюватиме наявність необхідних товарів, складати перелік покупок, вмикати та вимикати окремі пристрої, ін.

Кухонну техніку, під’єднану до IoT, вже представили компанії Samsung і Smarter, а Innit і Whirlpool планують спільний випуск своїх продуктів цього року.

Інші технології кухні майбутнього

Вже існує роботизована техніка для приготування їжі (наприклад, Moley Robotics), але через великі габарити вона не зовсім зручна в домашньому використанні.

Цікаві розумні пристрої для кухні пропонує компанія IKEA. Серед них - поверхня Table for Living, яка анімує приготування їжі та служить в якості плити, а також холодильник без дверей The Modern Pantry, що підтримує різну температуру в кожному окремому контейнері.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top